Скажи-но, гай, чи близько звiдси рай?

*   *   *

Скажи-но, гай,
Чи близько звідси рай?
Як близько цвіт
Той яблуневий?
Чи є там сум
Та твій журливий шелест,
Чи схожий він на наш чарiвний край?

Прошелести мені, гайочок,
Чи бачив ти Госпoдніх дoчок?
Кажуть, що Місяць уночі
Малює їхні образи.
Може, стрічав між них жадану
Мою дружину та кохану?
Відраду серцю здавна цю,
Здається, Бог пішле з раю.

Зморився жити в цім смітті…
Та страшно, раптом – не знайти
Мені в Нім те, що тут зросло
Колоссям дорогим, добром.
Боюсь, батьків більш не зустріну,
Милій до рук не прилягнy,
З тобою, гаю, не помрію
І раю, ген, не досягнy.

Павло Гай-Нижник
17 червня 1990 р.

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.19.


Рецензии