Батьковi

БАТЬКОВІ

Тебе вже сивина торкнулась…
Незвично так.
Не по тобi,
Вона прийшлася по весні.

Не по твоїх очах-черешнях,
Душі козацької, добра,
Таланту твого молодого,
Твоєго співу солов’я.

Сивина-сивина оповила тебе…
Так підступно, як старість з роками.
І у тyзі частіш застаю тебе вже,
За сумними здебільшого думо-піснями.

Сивина, сивина…
              Мов цигарка – життя.
Непомітно зникa, як минає зоріння.
Молода-молода твоя щедра душа.
Сивина – це батькiвське твоє освятіння.

Павло Гай-Нижник
29 травня 1990 р.

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.17.


Рецензии