Здобути волю тую треба

*   *   *

Здобути волю тую треба,
Тра вишкребти її з камeню,
Зі скреготом нігтiв шаленим
Розбити духом оцю скелю.

Зубами вигризти життя,
Пробити мури головою
І розкришити їх впертям,
З в’язниці вийти на свободу.

А там, під синім небосхилом,
Упасти у джерельну воду,
Напитись, наче меду з вином,
Та милуватись на природу.

Батьків до серця пригорнувши,
І вмерти можна, ніби був
Мов птах, що сонця досягнув,
Волю у груди всім вдихнувши.

Павло Гай-Нижник
21 квітня 1990 р.

Гай-Нижник П. Смак свободи... Лірика життя. - К.: Вид-во "Цифра-друк", 2009. - С.11.


Рецензии