Сон о вечной весне...

Сън за пролет...

Месечината,
сребърна, светла,
в прозореца плахо наднича,
в очите ми пак се оглежда,
но тъжна и някак различна.
               
Уловила
тъгата ми в топли ресници,
милост небесна в нощта,
нежни сълзи от бели звездици
жално отронва с кротка печал.
               
В утрото
пролетно, свежо,
нощните бисерни, бели сълзи
някой тихо, грижливо събирал
в дървото отсреща,
като ябълков цвят разцъфтял...

Мария Магдалена Костадинова
http://www.stihi.ru/2010/01/21/628

*  *  *
Сон о вечной весне...

Свет серебристый
Нежно и робко луну обнимает…
Девственно-чистой
Музыкой нежности мысль наполняет…

С мудрой печалью
Ночь за влюблёнными в жизнь наблюдает…
Звёздною шалью
Ложе небесной любви укрывает…

Память роняет
Бусинки бисерных слёз на сознанье…
Грусть тихо тает…
Время настроено на ожиданье

Вечного счастья!...


Рецензии
На это произведение написано 15 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.