Проспект Вернадського. Кругообиг фосфору

ПРОСПЕКТ ВЕРНАДСЬКОГО. Кругообіг фосфору.

Тепер про фосфор роздуми є всякі:
Як хочеш думати, дітей родить,
То треба рибу гамати і раки,
Бо фосфор - він походить із води.

Щоб мати в хромосомах гарні гени
І АТФ запаси не малі,
То клюй насіння, їж овес зелений,
Бо фосфор - він походить із землі.

Відмітити про фосфор я бажаю
Іще один цікавий айн момент:
Він з ДНК життя дає врожаю
І є тому родильний елемент.

Бушує зелень помідора даром -
Нема тут фосфору, а лиш азот,
Крамниця "Зеленсад" є за базаром,
Суперфосфат внеси томату в рот.


Рецензии