Проспект Вернадського. Закон Вернадського

ПРОСПЕКТ ВЕРНАДСЬКОГО. Закон Вернадського.

Ввібравши в себе винахід Климентів,
Вернадський відкриває щось нове -
Закон пересування елементів,
Де рушієм є ліс і все живе.

Рослини і тварини із біоти *)
Їдять один одного, потім - смерть
І поки сунуть по землі істоти,
Хімічна буде, вічна круговерть.

*)Рослини і тварини однієї області поширення.

Ви уявіть собі такі світанки:
Усюди - стерво, хоронить пора,
Мікроби розкладуть усі останки
І видадуть їх солі на-гора.

Такі-то РЕДУЦЕНТИ ці мікроби,
Неначе справжні хлопці-шахтарі,
Немовби справді роби-чорнороби,
А там рослини ждуть вже нагорі.

Коза траву щипає - це природньо,
А вовк козу візьме і задере,
Вовка мужик дере, коли завгодно,
Бо люди - супермени без тире.

Всю зелень ми зовемо ПРОДУЦЕНТИ,
Бо виробляють їжі справжній рай,
А хижих називаєм консументи,
Таким неробам лиш готове дай.

Ми вам підкинемо проблеми трішки:
-Чому мікроби - наче шахтарі,
Адже вони не ходять в Київ пішки
Попити "Оболоні" на Дніпрі?

В одного версія якась вусата:
-Це - шахтарі, бо там і там - земля.
І проспіває дівчина косата:
-Обидва знизу солі доставля.

Скажу: -Не вірну версію дав Петька,
Марійка більше думала, ніж він,
Гірка, як хрін, усім відома редька,
Та це не значить те, що редька - хрін.

А зараз ми закриємо проблему:
Чому бактерії - як гірники?
Даю всім діям вулицю зелену,
Тепер внизу - ні жодної руки.

Працює думка, мовлення, активність,
Учитель мудро активізував
І в цьому було таїнство і дивність,
Де учні мислять і не ловлять гав.


Рецензии