Проспект Вернадського. Парниковий ефект

ПРОСПЕКТ ВЕРНАДСЬКОГО. Парниковий ефект.

Відкрив Вернадський кругообіг кисню
І сірки, фосфору і вуглецю,
Я про вуглець вам трохи тут розмислю,
А ви продовжите мислю оцю.

Щоб ритм і рима сходились найближче,
Я сів у електричку, ой парку,
А вітер за вікном, на жаль, не свище,
Мисля моя тепер - у парнику.

Я сиплю в яму від конячки гною,
Туди - землі, а зверху ставлю скло
І сію перець і капусту свою
В зіпрілий гній, що заснував тепло.

Конячий гній, він весь парує сиро,
Бо там бактерії, клітковина,
Там це-о-два тепло пильнує щиро
І повертає вниз його до дна.

По-грецьки ПОВОРОТ - це значить ТРОПІК,
А СУБ - це означає, шо під ним,
СУБТРОПІК - це іще не зовсім опік,
А тільки Рим або південний Крим.

Над глобусом в Єгипті - небо чисте,
Сонцестояння в Бога має лад,
Над тропіком проміння вниз зависне
І повертає вже у Рим назад.

Земля бочком нагріється на сонці,
Інфрачервоний промінь пре до хмар,
А це-о-два закрив усі віконця
І повертає нам додолу жар.

Ефект - глобальний, пахне парниками,
Вже атмосфера гріється з землі,
Бо цей вуглець з заводів із димами
Зробив парник у місті і селі.

Це пів-біди, але льодові гори
Вже тануть, Нідерланди потерпа,
Там вітряки качають воду в море,
А море наступа і наступа.


Рецензии