Не кламай

Не кламай

Не кламай на свого брата,
кламливи чогось доброго не знайдуть
ні для себе, ні для будь когось...
Научися жити вірно від серця свойого.

Кіновар або цинобра
здопомогти тобі не зможуть
аби кольором покрити твою неправду
колвек тебе більш замажуть
та й можливо в кримінал тебе поляжуть.

Леч задумав ти погратись з кимось,
то співак на крилосі не будь.
Лямент для себе не постав в пребуток...
Станеш ти воєнна здобич всім. Не забудь!

Лучитися з другими краще.
Мастило слова правди можну силу має,
навіть наїзди шляхтичів
від себе віддаляє. І саме так буває!
Нєх кожний з нас про таке знає.

Окрут не потопає не по тому що він ольбрим,
а потому що збудований поважно
та й знає яке місце він тримає. Не "забуває"!
Його основа оплоту не зміняє. Бож він "знає".

СЛОВНИК:
кламай (кламати) == брехати
кламливи == брехливі
кіновар, цінобра  == фарба червоного кольору
колвек == еільки
кримінал == в"язниця
леч == все ж
лямент == плач
нєх == нехай
окрут == корабель
ольбрим == велетень


Рецензии