Кавказ. Онуки лей-та Шмидта. Макаренко за любов

КАВКАЗ. Онуки лейтенанта Шмідта. Макаренко за любов.

Антон Семенич - інститут,
Його система - там і тут,
Він просить нас, учителів,
Не стерти справи, що він сплів.

Наука є, а де любов,
Що так хвилює нашу кров?
Вона приходить - вся побита,
А він пропав - шукай бандита.

Десь скоро покритці родити,
Куди такую відпустити?
Живи, голубко, їж досита.
Ох, внуки лейтенанта Шмідта!

Сказав би папочці Антон,
Як громовержець, як закон:
-Обов'язок неси і честь,
Якщо вони у тебе есть.

Сказав би мамочці Антін:
-Ти що, закохана, а він?
Заповідаю вам - кохайте,
Та діти - не на лавці байки.

Діждись, коли прийде ТВІЙ лицар,
Щоб ти, мала, не помилилась,
Сім'ю не клейте десь під гаєм, 
Дорослішайте, вас благаєм.

Горіли у Полтаві шведи,
Палали серцем там Начпеди,
Антон в Поемі розповів,
А Сему - пам'ять довгих днів.

Березень 1988 р. П'ятигорськ.


Рецензии