Дороги

Дорога ведет в Лондон,
Другая спешит в Уэльс;
Моей - океан отдан,
Земной океан весь.

Дорога - к реке ближней,
Дорога - через леса;
А я вдалеке вижу
Белые паруса.

Манящий напев знакомый
На север, на юг зовет;
Другие ведут к дому,
Моя - вперед и вперед.



Оригинал:


John Masefield

Roadways

One road leads to London,
One road runs to Wales,
My road leads me seawards
To the white dipping sails.

One road leads to the river,
As it goes singing slow;
My road leads to shipping,
Where the bronzed sailors go.

My road calls me, lures me
West, east, south and north;
Most roads lead men homewards,
My road leads me forth.


Рецензии