Понад ойкуменою

Нічого колись вже не буде,
Навіть сторіч порожнечі.
Ми люди. Ми лише люди,
Що завжди мріють про втечу.

Про втечу від болю й страждання,
Про втечу від суму й розлуки.
Бажання, всьго лиш бажання,
Що ятрять рани розпуки.

Стамовула подих кохана,
Прямуючи в світ, певно кращій.
 - Янгол, янгол талана,
   Чому ти гірко так плачеш?

Смуток, урізьблений в камінь,
Останні промені сонця...
 - Зрозумів, нарешті, що втратив?
 - Нічого, чекати ще трохи.
   
Втікати - ні крихти сенсу.
Спиняюсь; очі по вітру.
Наскрізь пронизане серце,
Вбите повіками світло,

Долоні, простягнуті в вирій,
Просякнуте медом повітря...
Як ліри ромен на могилі
Навічно,
Навколішки,
В пітьмах.


Рецензии