Були ми вдвох...

Розлука  -    біль. 
Вже  не  колише  вітер
гілками  душ   
в  народженні  чогось
такого,  щоб  в  сплетінні 
рим  і  літер
сховати  нам   
хотілось  і  моглось...

Чому  це  так? 
Чому  про  це  не  знаю?... 
Були  ми  вдвох, 
де  ще  ніхто  не  був  – 
в  садах  Кохання 
сонячного  раю,
а  світ  людей 
надовго  нас  забув!...

Віршів  тобі   
сріблясті  листопади
я  сипав  на  коліна 
знов  і  знов!
У  янголів  питали 
ми  поради  – 
як  зберегти 
шалену  цю  Любов?!

Вони  мовчали. 
Ну  а  ми,  мов  діти, 
що  граючись,  бездумно, 
без  пуття, 
багаття    захотіли 
розпалити
своїм  коханням  – 
Вогнище  Життя.

Згоріло  все!.. 
А  янголи  –  у  вирій. 
У  інший  рай  – 
без  наших  сновидінь.
Там  нас  нема  удвох 
в  розмові  щирій!..
Віршів  лише  забутих 
сива  тінь...


Рецензии