Украiнське танго

Украiнське танго.

Над Дніпром зірки сяють,
Мовчки час пропливає,
Люди світом блукають,
Та світанки стрічають.

А лелеки волають,
Земляків переймають,
Щоби землю кохали,
Неньку не забували.

Пам’ятали  стодолі,
Все життя  пам’ятали,
Про  складні наші долі,
Щоби пісні складали.

Будьмо! Будьмо, ласкаві!
Скільки перестраждали,
В незалежній державі,
Мирно жити бажали.

Вкриті снігом Карпати,
В рушниках полонини
І тепер не впізнати
Молодої дівчини.

Справедлива, та сильна,
Горда, жовто-блакитна,
В Світі Білому  вільна,
Мов красуня тендітна.

Ти, червона калино,
Яблуневі садочки,
Як тобі, Україно
Вишивають сорочки.

Глянь, музики все грають,
Щиро вдивляться в очі,
Листя вітром блукає,
Заспокоїти хоче.

 Приспів:
Україно кохана,
Залікуй свої рани,
Ніжна, радісна, добра,
Ти віками хоробра.
Україна  чудова,
Гарна чується мова,
Розквітають каштани,
Червоніють тюльпани…

Автор Геннадій Сівак
24  серпня 2001 року.


Рецензии
На это произведение написано 14 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.