Талiсман

У нядобрую ноч рызыкоўнай гульні
Давідна гаспадар дзьверы мне адчыніў.

Прыгадаў я тады, як, зьбіраючы ў шлях,
Ты пакінула мне нейкі знак на грудзях.

Карта нехаця йшла – ці прапаў тут ці пан;
Ды грудзьмі адчуваў дзіўны той талісман.

На зялёным сукне быў і я багацей --
Пакідаў, не лічыў, целы мёртвых надзей.

Кон захопліваў дых, блефаваць вымушаў,
А як карты адкрыў – зьледзянела душа.

За імгненьне адно я застаўся ні з чым,
Нехта нат спачуваў, пляскаў мне па плячы.

У нядобрую ноч слаўся чорны туман…
Сэрца ўшчэнт апаліў хцівы твой талісман.
1996.


Рецензии