Горобина

Полум'яна, червона, рум'яна
Де напилася крові скажи
Ти корінням своїм, мов вустами
Із джерел чорноземних землі

Горобино моя, горобино
Ти палаюча квітка зими
Завірюха і та не струсила
Твій намистовий цвіт на гіллі.

Наче яблучка, тільки маленькі
Притрусив біло-пуховий сніг
На гілках - горобців посиденьки
І пташиний їх чується сміх

Горобино моя, горобино
Як дівчинонька стоїть струнка
У намисті, що мати купила,
Й виглядає з вікна парубка

Розпустила розчесані коси
Головою самотньо хита
У надії, що ягоди струсить,
Коли двері відчинить весна.


Рецензии