Гадание

Отваряш  страничка
от Книгата...
Оная- на Съдбата!
Тук всяка дума
във очите пари.
Леко с пръстите
описваш усета...
За Онова - което
пуска кълнове в Земята.
То няма още име,
но расте, живее
и вижда в себе си
разпаленото
 Слънце, планината...
Съществува да дари живот
на Божиите твари!
Това от векове единствено
умее...

Б.Калинов.08.02.2010г.
Пловдив.


***
Листы пожелтевшие старенькой книги…
Здесь мудрость столетий, здесь чья-то судьба…
Здесь каждого слова "святые вериги",
Здесь мысли и чувства, здесь труд, и борьба…

Их автор, как сеятель зёрна, бросая
В еще безымянную книгу слова,
Творцом всего сущего – разум считая,
Мечтал ли, страдал ли, заранее зная,
Что мудрая мысль - будет вечно жива…

Петр Голубков   10.02.2010 23:01   


Рецензии
слънцето и планината...
вълшебството на природата...чувствам се пречистена
Борис...Божествена е поезията ти...
щастие, радост и любов ти желая...сърдечно.

благодаря ти...Петр направи прекрасни преводи
на мои стихотворения...не зная дори как да му благодаря...
с обич за теб.

Мария Магдалена Костадинова   14.02.2010 15:35     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.