Не можу бути

("Can`t be", MOONSPELL)

Не можу бути твоїм коханим,
А не любити - також не можу...
Мотузкою, яка лікує рани,
І взагалі - нічим не можу.
Без тебе я - такий чи інший -
Не стану, ким є ти для мене;
Мене нема в фіналі твоїх рішень,
Тож дай останню з мрій численних.

Не можу поруч рухатись з тобою,
А нерухомим бути теж не можу...
Частиною тебе, хоч незначною,
І взагалі - нічим не можу.
Без тебе я - такий чи інший -
Не апокаліпсис і не життя причина;
Мене нема в фіналі твоїх рішень,
Серцебиттям тебе не стану й на хвилину.

Не можу бути на тебе схожим,
А ненавидіти за це - несила...
Я навіть річчю бути поруч - ні, не можу,
Почну літати - вмить покину крила...
Без тебе я - такий чи інший -
Не смію бути, чим є ти для мене;
Не можу бути виправданням. Гірше:
Я крок роблю у ритм твоїх довершень.


2003


Рецензии