кулiнарнае

Насакбліў ў чугунок я бульбы,
Ведаеце самі хто,ды адкуль мы.
Туды ж цыбулькі,а не дык лучок,
Паверх сальца шматок,
Патрушу перцам,кіну ліст бабковы-лаўрушку
Не шмат,потым пятрушку.
А ў печцы ўжо вогнішча грае,
Цвірчыць,гудзіць,як стрэльба страляе.
Чугунок паперш не далека стаўлю,
Бо дужы агонь,як сціхне чакаю...
А сальца наверсе ўжо смажыцца,
Картопелька ўнізе варыцца.
А я бяру шклянку алею,
Маленькі качанок,ды й трохі
Сушонай слівы.
Сліву пакладу ў талерку
Дый і не ў глубокую,
І не ў мелкую.
Взбрызну цеплаю вадою,
Няхай адыходзіць.
Далей чарадою:
Моркву надраць,намяльчыць капусту,
Перамяшаць,паліць алеем густа.
Як сліва набухне,
і яе туды трохі...
А слюна так і прэ,ледзь не льецца на ногі.
Аднак яшчэ рана.
Ну можа што гарбаты
З поўстакана...
Сціх ў печы агонь,застався аганек,
Бяру рагач і чугунок туды,ў жарок.
Хай цяпер даходзіць,смажыцца
Пакуль на небе зорка не пакажыцца.
А тады павячэраем усі разам!
Вы ешце на здаровейка,
Ды падмільгівайце мне левым вокам,
Або глазам.
А за ушамі хай трэск стаіць
Чаму?!Дый таму,што агонь
Зноў гарыць!!!
Каб было ў хате цёпла,
Дый светла,калі цёмна.
Каб было ў брюхе сытна,
Ды усім,
Каб ды нікому не было крыўдна


Рецензии
Не всё, к сожалению, поняла. Но рецептик классный. И на душе потеплело.

Светлана Астапенкова   05.02.2018 15:45     Заявить о нарушении
Писал в Канун Рождества...давно писал)Как раз в печи и готовил)) Рад, что моё "кашеварство" согрело Вам душу!) Спаси Бог!

Зубрицкий Андрей   05.02.2018 16:24   Заявить о нарушении
Ещё как согрело.

Светлана Астапенкова   01.04.2018 02:37   Заявить о нарушении
На это произведение написано 8 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.