Виктор Ющенко - солнце Руины. укр. язык

Твоє сонце зійшло,помаранчовим кольором,
Жарким літом з київського "співочого поля",
Одні молились,інші плювались західним вектором,
Перемога прийшла:з майдану та людського моря.

Ти говорив, що народ хотів мати та почути,
Не всі розуміють, що таке політична боротьба-
Коли майбутній президент до ліжка був прикутий,
Владу поділила,- хитра "політична стара сарана".

"Любі друзі"- гризтися за владу стали,
Команду по всіх усюдах прийшлось збирать-
Путіна політтехнологи у вибори втягнули,
За "трубу" й "транзит" прийшлось повоювать.

Та народ наш бачив "українську душу",
Гуманізму внесок, Твій був неоціненний,
Звичаї, мед,голодомор- пригадати мушу,-
Твій президенський термін,не був даремний.

Свобода слова,- "красним словом" засіяла,
Народ,- розкутіше став думки складать,
І журналістів вже не  стільки убивали-
Хоча "братву", не зміг у "стойло" всіх загнать.

Коррупція сильніша,- особистості при владі,
Вона державу, всю опутала,мов спрут клішнями-
Не викорінив Ти, - хабарницькі та підлі вади,
Та селяни тішаться: земельними, власними паями.

Зробив чимало й не зробив також чимало,
"Лелек"- додому з чужини, так і не повернув,
Зате футбол, лобіював: щиро,розумно та завзято-
"Признайтеся!"- головнокомандувач,з Вас неважний був.

"Ні!" - не даремно,проминули десять років,
Всіх патріотів хотів та не зміг докупи зібрать,
Не мав в парламенті,надійних триста депутатів,
Тому закони й конституції, у шафах ще лежать.

Европі привідкрив , честну українську душу,
Та прагматизм, зараз накази людству віддае,
В догоду іншим з друзями звязки порушив-
В єкономіці жорсткий капіталізм,- симптоми подае.

Сім"я опора,- в президенській складній справі,
Мати,дружина,діти,- в посмішках майдан,
Подружня вірність,- найкращий приклад у рекламі,
Хоча прижився -"шпіономанівський дурман".

Грузини нам брати,і кров , з часів козацьких, спільна,-
Під немир зі "старшим братом", світу показав,
Найближчі друзі-радники:Квасневський та Саакашвіллі,
Та і Лукашенку, про свободу честно розказав.

Зберіг державу, стало більше маленьких українців,
За тестами вступають дітки,без грошей та "халяв"-
Українці стали зрозуміліші та ближчі для  чужинців,
Й Батурин славний з попелу над Україною,- підняв!

Заходить друже,твое вільне в помаранчі Сонце,
Та і схід його завжди кращий ніж захід,
У кожну хату:свічка та промінець в віконце,
Зайшов, постояв,слово мовив ,та пішов на вихід.

Четвертий Президент,- вкраїнського народу,
Щира подяка: "пане Президент!"- та низький уклін,-
За те, що чесно й мужньо захищали:Віру та Свободу,
І вчинок Твій, не зітре часу нового плин.


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.