***

Я стану піснею...

Хотіла б я піснею ранньою стати
Того солов’я, що щебече в гаю…
Між хмарами так я б хотіла літати!
І нести любов всім довкола свою!

Та й піснею долі
Про щастя у волі
В хвилину надії
Віщатиму я!

Про роки неволі
Про працю у полі
Вустами людини
Співатиму я!

У скрутну годину
Надії перлину
У серце зневіри
Нести буду я!

І з неньчиним словом
З колискою в змові
Яскравой зорею
Світатиму я!

І в мить героїчну
На славу, на вічну
Жариной звитяги
Палатиму я!

І там, після бою,
Не чуючи болю,
З солдатом у крові
Радітиму я!

І воїн вже вдома –
Це радість відома
З сльозою дружини
Текти буду й я.

Джерельним струмком, як у сні розіллюся…
Бренітиме скрізь завжди правда моя!
Зі сходом зійду, між людьми помолюся…
І знов обернуся на спів солов’я…


Рецензии