***

Насильству - ні!

Царює день, цвітуть паркани,
Видніє сонечко смагляве…

Панує радість й  мир у всьому,
В надії, вірі і в любові.

Якойсь невидимой рукою
Весь лад наведений у тому.

Природа знає толк в добрі,
Гармонії буть на Землі!

Вона є альфа і омега,
Вона від Бога нам, від неба.

Та хто ж надав людині право
Свій суд чинити, біль, розправи?!

Хто дав до рук людині владу?
Щоб нею зло чинить й неправду?

Хто ще із Божого створіння
Так гірко сіє біль й насилля?

Вінець творіння – то людина,
В ній розум, дух, натхнення, сила!

І сором нас повинен брати,
Що зброю ми посміли взяти.

І на жертовник свій вогненний
Поклали світ ми наш даремно!

В полоні власних кривд нужденних
Ми опинились самі певно!

І кров, й страждання жертв насилля
Не змиє жодне в світі зілля.

Подумай, друже, перед тим,
Як сіять зло у світі цім.


Рецензии