Рiдна мова

Рідна мова – буває щось краще?
Таке ж милозвучне, ласкаве, п’яняще!
Вона наче келих п’янкого вина –
Ти п’єшь – не нап’єшься, не бачишь ти дна!
Ти чуєшь і плачишь, бо це дивина –
Ця мова зворушення лише виклика!
Бували і труднощі – забороняли її,
Та вижила мова в негоди такі!
І стала квітуча, чудова, рясна,
Бо вічна, і вічно вона молода!
Та скільки гнобили її – не злічить,
Вона ж не вмирала – відродилась в мить!
Про неї писали багато віршів,
Складали пісні на різний мотив,
Про неї багато можна казать,
Та хочу я всім лише побажать:
Любіть свою мову – вона в нас єдина,
Така чарівА, бездоганна, красива,
Кращої мови нам не знайти –
І треба нащадкам її берегти!


Рецензии