За мною йдуть

За мною йдуть по новородках – по слідах,
і дивляться під ноги, ніби у безодню.
А як зайдуть за клітку, під Господній дах –
умиються теплом і здують кисень з водню

з кармінних чаш. Як отченаш, уклавши біль,
купатимуться в золоті мого "ні слова".
Заміряють опалу славу по собі –
кришитимуть світил хлібці на стіл Христовий,

аби забився у куток і наслухав
як до вікон, мов до ікон, припала злива,
як зі сузір`я Риби вариться уха,
густіє в сні та молоці тілесне мливо,

i рани відкривав для зраджених і тих,
що опікали, обпікали, обпеклися.
Бог у мені аж до самого крику стих,
аж чутно стало як спадаю листям

на срібну до самого скону сивину,
скороблений, мов роблений не з тої глини.
Через життя летів, через себе й вину
за переліт, за все, що не дісталось сину.

Лежу, а наді мною протікає синь,
у вени колір огортаються протоки.
І затихають, ніби ватра, голоси
розворушивши тіні предків крок-за-кроком.

7 Січня 2010


Рецензии
Юрасю, щось давно я не негадувала тобі, що ти - скромний геній. Оце так вірш... Уха із сузір'я Риб - то таки шедевр і знахідка. І читати хочеться ще і ще. І замислюєшся врешті, а хто ж він, отой Юрій Лазірко, і що йому відкрилося?

Леся Романчук   08.01.2010 10:20     Заявить о нарушении
Дорога, Лесю - дорога відкрилася, по якій ми всі стипаємо :)
Дякую,
ЛЮ

Юрий Лазирко   12.01.2010 16:55   Заявить о нарушении