Tatjana Szmertina - Emberek es szazados eszmek koe

  Оригинальный текст:
  Смертина Татьяна Ивановна:
  Средь людей и туманов столетних...

  Tatjana Szmertina:
  Emberek e's sza'zados eszme'k koezt...

  Emberek e's sza'zados eszme'k koezt
  Zsa'kja'val baktat a ve'n va'ndor.
  Haja'ba - szelloe e's csillag koeltoezoett,
  De lelke - gyakorta bu'skomor.

  Ne'zd - vila'gja'ro' szeretne lenni:
  Bekeruelni a Guiness-koenyvbe?
  Vagy megbomlott, s most mu'ltja't feledi?
  Sztra'jkol? - hogy ma's is e'szre vegye?

  O'vo'n simult a reszketoe nya'rhoz,
  Lassan fogyott sza'raz kenyere.
  Zavarta az auto'k zu'ga'sa,
  S a piac zsivaja't figyelte.

  Hozza'szaladt egy furcsa kisgyerek:
  - Apo'ka, adja'l pe'nzt cigire!
  - Kicsiny angyal, korai me'g neked,
  Fehe'r sza'rnyaid ki va'gta le?

  Sokan nevetik, de a lege'nyke
  Kacagva befut a trafikba.
  Azt, hogy ha'ta'n ve'res kicsi inge,
  Egyeduel csak va'ndorunk la'tta.

 
http://smertina.gallery.ru/watch?ph=AGV-ZrKi


Рецензии