Vlagyiszlav Hodaszevics - Ejjelre a varosban

  Оригинальный текст:
  Влалислав Ходасевич - В городе ночю...

  E'jjelre a va'rosban...

  E'jjelre a va'rosban
  A csend oesszea'll
  Kutyaugata'sbo'l,
  A'ta'zott levelek szaga'bo'l,
  E's ta'volodo' tehervagonok kattoga'sa'bo'l.
  Ke'soere ja'r. Lea'nyka'm fejecske'je'vel
  Az asztalra borulva szunyo'ka'l.
  Eloette a kihuelt szamova'r.
  Anya'tlan. Szege'ny kislea'ny!
  Ideje lenne oelbe venni
  E's a'gyba vinni.
  De nem mozdulok.
  Soet nem is doha'nyzok.
  Hogy ne toerjem meg a csendet,-
  E's me'g aze'rt sem,
  Mert versfarago' vagyok.
  Ez azt jelenti valo'ja'ban,
  Hogy nincs sem szamova'rom, sem lea'nyom,
  Csak egy nagy oesszevisszasa'gom,
  Amit u'gy hi'vnak: a "nagyvila'g".
  E's ez a nagyvila'g lekoeti minden idoemet.
 


Рецензии