Двi тисячi десятий

О!  Дві тисячі десятый!..
Чого  від тебе чекати?
Чи лиха та горя,
Чи щастя у долі?

Чого, чого?!.. Повідай, Боже!
Чим Україна тебе розгнівила?..
З колін підвестись не може,
Бісові діти її нахилили!

Без війн і стихії,
Мов Сусанін завели.
Не справдились мрії,
Мільйони померлих.

Рік тигра химерний,
Проснись!.. – не лежи.
Хоч з раю  не вернеш,
Живих  збережи.


Рецензии