Украина

Мій край великий – рідна Батьківщино!
Тобою в серці щирі почуття!
Люблю тебе, люблю моя Вкраїно!!!
За землю щедру й світле майбуття.

Люблю за ніжний шелест липи,
- За кущ калини за вікном,
- За мрійно-золотаві ниви,
Зігріті лагіднім теплом!

І за історію – сумну, трагічну,
Що і сьогодні, мовби в кандалах!
За величезну славу, славу вічну!
За груди мужні, груди в орденах!

Прийми подяку за ліси могучі,
За галерею повноводих рік,
І за поля, і за степи, і кручі,
Я дякую за те, що ти не зник!

І, згадуючи край, що розстелився,
На схилах балок вічно–молодих,
Щось тягне знов туди, туди – де народився!
Туди, де знав і смуток, і веселий сміх!

- Де не чуже, де нема зради!
- Де колос хліба пророста!
- Де серце б'ється моє радо!
- Де у віршах мої вуста!

І, як запитують: «..З якої ти країни?»
Я підіймаю пульс серцебиття!
І, з гордістю – у відповідь: «Я з України!!!
З країни співу, гумору і вічного життя!!!»

… 24 квітня 2008 р. …


Рецензии