Зимно

Польоти на місяць? Там черга довга.
Не хочу чекати я четверть століття.
Твоя порція їжі в кутку під сходами,
мовчанням забитим пройдуть лихоліття.
Зима говорить с тобою іншими мовами...
Зі мною теплим інієм, гарячими грозами
Наші погляди різняться суспільними колами.
Ніжною римою, різними долями...
Гарячкувату зиму, не зітреш, не забудеш.
Уява впаде, розбиваючи кригу незайману.
Упиваючу сонце холодне, не знатимеш
де дівати серце тугою заповнене...
Поранивши руку, вмирай не як вперше,
А ніби-то бачив ці очі жалем сповнені.
Я встромлю в серце своє щось загострене.
Морозним поглядом зіпсуй справи скоєні.
Кристалики льоду залишаться в погляді,
впаде весна під землю металеву.
Твоя неспроможність потребує в догляді,
адже Кай кохав Королеву.


Рецензии