Епiстола веснi

Епістола весні розвезена між літер,
нанесена теплом неумолимих уст.
Вона не йде – летить, де я на подих – рвусь,
коли думки стають прозоріші за вітер,
бо у легені тиші проникає хруст.

На серці неземні, опалі поцілунки.
Так гаряче від них, аж падаю у сніг
і янгол ожива, із голови до ніг
опірений у біль, він покидає лунку –
тамгу мою. Епістолярний перебіг.

Так бачу я себе – запаленим в новинах,
рознесеним, припалим. Не смакував – ковтнув,
ці щирі сльози радості – Різдва Весну.
Так з іменем Отця, Святого Духа й Сина,
мов дрібку солі взявши, груди перетну.

23 Грудня 2009


Рецензии
І барикади перетну,
і серце.
Тебе і себе перетну,
одімнусь, побреду
до Бога.

Елизавета Горбачевская   13.03.2010 17:19     Заявить о нарушении
До Бога -
лиш одна дорога -
через серце...

Юрий Лазирко   13.03.2010 23:53   Заявить о нарушении
А душа?
А душа через край
через серце
й туди ж...

Елизавета Горбачевская   14.03.2010 11:42   Заявить о нарушении