навошта

Навошта табе гэта неба,
Кали душа крылау не мае?
Навошта у грудзях бьецца сэрца,
кали свет яно не кахае?

Навошта житнёвыя нивы,
кали хлеб не любиш жытнёвы?
И хто ты у роднай краине?
Кали не валодаеш мовай.

Нибы ручаина сухая
Цячэш никуды не упадая.
Ляжыш,як камень у балоте
И лепшае доли чакаеш.

Прачнися хутчэй,чалавеча,
Паустань з паусядзённай бярлоги.
Няхай жах ды сорам калеча
Успомни былыя дароги.

Успомни бацькоускую хату
З якой век пачау свой пакутны
Ды рэчку,дзе рыбы багата.
Ды дзеда наказ успомни мудры.

Николи не страць ты святое
Што дау Бог и лёс чалавеку.
И ведай заусёды пра тое
Што личыцца праудай спрадвеку.


Рецензии