змаганне

зМАГАННЕ
Уперад!Уперад ирвецца душа
туды,дзе няма забароны.
Туды,дзе разбурана цемры мяжа
Дзе сонца устае зза узгону.

Уперад и тольки уперад исци
нам крочыць па вострым каменням.
Вось тольки так проста у дарозе згубиць
Надзею ды нават сумленне.

Так цяжка у цемры не зблытаць дарог
так проста змяниць накирунак.
Жахлива кали-некали нават крок.
Зрабиць,каб знайсци паратунак.

И цягнем вяроуку у абодва баки
Не ведаем нават навошта.
И у вырай ляцяць маладосци гадки.
И мы разам з ими не можам.

Учорашни дзень ужо не вернеш назад
Навошта дармовыя словы?
И фарбай иржавых грахоу не пакрыць
Дык кинем дурныя размовы.

Уперад и тольки уперад наш шлях!
Змаганне нас клича святое.
Змаганне за прауду у жытних палях
За розум и сэрца жывое


Рецензии