Запитання

Маю кілька запитань
До самого Життя:
"Скільки в тебе ще світань
Та ночей каяття?

Скільки в тебе ще світлин
Та святкових подяк?
Скільки в тебе ще годин?
Не збагнути ніяк!

Скільки в тебе ще стежин
Та великих шляхів?
Скільки в тебе ще драбин
Та надійних дахів?

Скільки в тебе ще зірок
Та видінь майбуття?
Скільки в тебе ще думок?"
Запитаю Життя.

***

А Життя посміхнеться
Промінцем з сірих хмар,
Сплеском хвиль доторкнеться,
Щоб позбавити чар.

А Життя озоветься
Ніжним співом птахів.
В кожнім дні відгукнеться
Той знайомий мотив:

"Озирнися довколо
І відчуй небокрай.
Не скінчусь я ніколи!
Ти питай - не питай!"


Рецензии