Украина

Україно! Співуча й красива!
Мало щастя було у житті.
Всі говорять, що дуже вродлива,
Нелегка твоя доля й шляхи.

Не хотіли миритись сусіди,
З тим, що вільною була,
Козаками своїми гордилась
І боролась завжди проти зла.

Чужоземці тебе розпинали,
Волю й віру хотіли згубить.
Все вогнем і мечем здобували,
А тебе не змогли покорить.

Дух свободи по всій Україні
Об’єднався в єдиний пожар,
Стали ворога гнати з країни,
Рух очолив великий Богдан.

Здобули у борні перемогу,
Нетривалим те щастя  було,
Зчепилися за владу  знову,
Назад в неволю знову потягло.

Свободи дух пустив коріння,
В майбутніх поколіннях проросло.
Дає земля зерно нам і насіння,
Багатство України щоб росло.

Є хліб і пісня гарна буде,
Співали і співають в нас завжди.
Піснями тебе славлять, Україно,
Де б твої діти не жили.

Співають про рушник і матір,
Про землю нашу і гаї.
Від кольорів завжди в захваті,
Розходяться пісні у всі краї.

Хотілося б, щоб пісня нас єднала,
Жила в серцях майбутніх поколінь,
Щоб молодь Україну прославляла,
Було лиш світло й відступала тінь.

Я переконаний, що піснею своєю
Ти Україні славу принесеш.
Співатимуть  лиш мовою моєю,
Вона співуча і красива теж.

Я – українець, в цьому моя сила!
Де б я не був – несу твоє ім’я.
Моя єдина ненько – Україна,
Завжди з тобою жити буду я!


Рецензии