Тополя

Тополя

Чи висока тополя
росте серед поля?
Чи сама самостійно
встоїть під вітрами?
Вітри які віють та й розвіваються,
та й грають буйливо понад гаями?

Сама не встоїть,
бо зігнеться додолу.
Силу вітра вона не здоліє...
В гаю її сила. Між дубами й вербами
виглядає елегантно й високо
-- досягає аж до неба.
Здається що воля її ухвалила
на крісло принцеси посадила.

Тополя осика, тополя осокір,
тополя біла, й пірамідальна,
дельтолиста, бальзамічна...
Мягка серцем, легка вагою.
Як вмирає, шовком виринає.

Ось така-то є тополя.
Удосконало, не вмирає серед поля...
Проживає у гаях
-- як царівна елегантно,
понад вершинами усіх.
А її бажання, лиш тільки воля
колихатися вітрами. А тому ж
вона і є тополя!


Рецензии