У царствi грiшних чебрецiв

 
               
             Небо мостить око синє
             В спіле золото  копиць,
             Де розкинулись на сіні
             Два десятки   молодиць.
             Біла хатка задрімала…
             Мучать цапа  комарі…
             Багрянисте кришить сало
             Ранній    місяць  угорі.
             Хлопчиків лелека ловить
             І в корзиночку кладе..,
             В бронзі свіжої  полови
             Спить грудасте й молоде..
             Нічка з-поза груші зирить-
             Плавить усміхом  вуста..
             25 –ть  моїх      у  ірій
             Пелюстково… відліта…
                ***
            Іскри-зорі Вечір креше,
            З люльки білий дим пуска..
            За селом собака бреше ,
            Як похмелений москаль.
            Жаби дмухають у труби..
            Понад став- сріблястий міст..
            Я  тебе, чаклунко люба,
            Знов..до раю..  переніс(!!)
            Лілії цілують ноги  ,
            Сам  Петро  вино  несе..
            А над   раєм…  око Бога
            Заздро дивиться на все.
                ***
         ..О,як то файно! Над  Сулою
           Пройти з дружиною чужою
           По росянистих берегах .
            Втопитися в її очах
            І..випірнути..серед  раю…
            Почути з грішних вуст:
                кохаю…
            А коли в двері  день 
                загрюка
           Збагнути – Світ коштовна
                штука!!


Рецензии