I tanczy wesolo Lato panienka

Obudze sie rano
Otworze okienko
Tanczy tam z wiatrem
Lato – panienka
Po ziemi sie scieli
Jej suknia jaskrawa
Roznych kolorow
Kwiaty i trawa
Cwirkaja skowronki
Im wtorza wrubelki
Jak perly na suknie
Lsnia rosy kropelki
Wiater niezgrabny
Podolek przygnieci
I wystraszony
Szybko odleci
Wroci za chwile
Falujac jej suknie
Bez lata i tanca
Wiatru jest smutnie
I przepraszajac
Glaska jej wlosy
Warkocz jej pleci
Z sosny i brzozy
Lato usmiecha sie
Slonkiem z wysoka
Oblokiem przymrozy
Blekitne swe oko
I tanczy wesolo
Lato – panienka
Faluje pod wiatrem
Jej piekna sukienka!       


Рецензии