7 листопада

Червоне місиво по вулицям пливе.
Парує гомін закликів кривавих.
Шикуються “товариші” у лави.
Вчорашній день, як привид, постає.

Вчорашній день, як привид, постає.
З портретів дивиться минулими катами.
Несучих їх я бачу мертвяками.
То сунеться Судилище твоє.

То сунеться Судилище твоє.
Тим, хто байдужий навіть власній долі.
Рятівника з ринкової сваволі
Червона гідра з себе удає.

Червона гідра з себе удає
Рятівника обiдранних; месiєй.
Прогресу i добробуту носієм.
Все, що ми маєм, має за своє.

Все, що ми маєм, має за своє.
Та знаєм: маємо її криваві жертви.
Пригнічені усі суспільні верстви.
Чи знову морок i брехня стає?

Чи знову морок i брехня стає
В моральні норми нашого суспільства?
Чи стадо ми, чи все ж таки поспільство,
Яке проти облуди повстає?

Яке проти облуди повстає
Заради пам'яти загинутих безвинно.
Хто має гідність, пам'ятать повинні:
Рішуче "ні" сказати настає!


Рецензии