Мова

Паперу лист,
Друковані слова.
В них магія абетки -
Древніх знаків.

Знайомий зміст,
Та формула нова.
В них пам'ять предків -
Пращурів відзнаки.

На бересті,
Чи може бути глей,
Чи то петроглiфи,
Чи тиснення на шкірі.

Як не версти,
Не осягнуть всiєї
Різноманітності
Письменності в цім вирi.

О, скільки нас
Різноманітних рас,
Племен, народів,
Iншомовних націй!

I в кожнім з нас
Вiдтворюються враз
Ознаки роду,
В нім спільноти праця.

Ким би не був,
Яким би ти не став,
Ти матрична основа -
Пам'ять предків.

Хоч би й забув
(чи може забував),
Хоч би й ні слова
Не складав з абетки,

Приречен ти
Продовжувати їх.
Носієм бути
Відчуття та слова.

Бо генотип
Від пращурів своїх
Колись набутий,
То твоя основа.

I у вi сні -
У символічних снах -
В живій розмові
Посеред народу,

Чи у письмі,
Чи може у словах
Відтвориш мову,
Мову свого Роду!


Рецензии