життя твоe - нiсинiтниця

        Вiд долi нема де дiтися:
        Не обдуриш її, не сховаєшься.
        Де що може лише приснитися,
        Де чим може ти ще картаєшься.

        Вдалинi десь ще дещо свiтиться.
        Та вже скоро й воно сховається.
        Що позаду, то несинiтниця.
        Що попереду - не дiзнаєшся.

        Але так же кортить дiзнатися!
        Що готов продать душу дияволу.
        Та не легко з чортами знатися,
        I кiнця досягти безславного.

        Бо дурним сподiванням обдуренним,
        Заспокоїтись на досягнутiм.
        Краще вже невгамовно-збуренним
        Бути тими он сподiваннями.

        Краще шлях той, що ще не хожений.
        Краще обрiй, нiж вежа попереду.
        Краще днями всiляко схожими
        Просуватись до iншого берегу.

        Просуватись, бо нiде дiтися.
        Не зупинишся, не сховаєшся.
        Бо життя твоє - нiсинiтниця,
        Випадковiсть - i тим картаєшся.


Рецензии