твiр на тему Як я проводжу час влiтку

Мабуть не твір, а вірш маленький
як вмію напишу про це,
що добре вдома, там, де ненька,
де руки в праці кожен день.

Ось перше, що згадати мушу -
Пасьбу корів на луках запашних,
метеликів там різних пребагато
і співи жайворонка у блакитній висоті.

Там пастушок, маленька пташка
липучих оводів ганя.
Бринить роса на павутинні зранку,
а ввечері рожевий небокрай.

Земля пахуча, справді ніби квітка.
Та важко з нею - шкарубка коли полю.
То не біда. Зате узимаку
наїмся досхочу всього-всього.
Ой лишенько, відходжу щось від теми,
та й цей етап закінчився давно.

Сиджу удома я тепер з книжками,
а ще з качатами й одним курчам.
Матуся із весни двадцяток брала -
Лишилося одне. Такий от жаль.

А потім ось пішла до школи
й пишу цей твір, чи б пак маленький вірш.
Що добре вдома, там де мама,
Де мусиш дбати цілий вік.


Рецензии