Нощна ласка

Вечерта
пристъпва тихо,
много тихо.
Брезите
клонки свеждат
и с листа
едва-едва потрепват.
Птиците
в гнездата си притихват,
само близкото поточе
не спира да мълви.

Нощта
по небето пръсва
проблясващи
несбъднати мечти,
неизпята песен
вятърът донася.
Не му се спи –
нека ми шепти.

През прозореца
лунен лъч
ръката си протяга,
за да ме погали
много бавно
вместо
теб.




/Тези думи покапаха по листа, когато слушах вълшебната творба на Чайковски "Les saisons", Op.37a - Juin. Barcarolle/

http://www.youtube.com/watch?v=eBDAklpf8X4


Рецензии
про птицу оно всегда нарочито и почти всегда волшебно

Оп Павлиний   06.02.2011 00:33     Заявить о нарушении