Мерехтить вогнями мiсто...

«Весело гуляет коса цивилизаций…»
Єгор Лєтов


Мерехтить вогнями місто,
Сліпить очі знов прибулим.
Проводів щільне намисто
Жорстко властвує минулим.

Тишу рве буденний гомін,
І уява вже не в змозі
Заглушить небесний стогін,
Нищить що «надію в Бозі»*.

А зима вже не морозом –
Сірістю-он бідна чхає,
За Великим древнім Возом**
Таємниці всі ховає.

Ніч хворіє безталанно,
Сумно змигує зірками.
Люди ж тішаться, старанно
Ризикуючи боками

І руками, й язиками,
Та й всіма-всіма віками,
Доки похіть йде думками,
А невігластво – ділами…


29-30 листопада 2009 р.


* "Надія в Бозі, кріпость у руці" - напис на шаблі І.Мазепи.
** Великий Віз - сузір`я Велика Ведмедиця.


Рецензии