Станислав Баранчак. Абеляр

         


          Некие органы Абеляра
          неумолимая алебарда
          судьбы,
          обрезала -
          те,
          что пониже -
          причинив неприятности Элоизе

          Stanis;aw Bara;czak.

                * * *

      Abelard

Pewne organa Abelarda
Nieub;agana halabarda
Losu - tn;ca jak zwykle wszystko, co pod ni; podlizie -
Uci;;a, czyni;c du;; przykro;; Heloizie.


Рецензии