Зламаний янгол

Сьогодні сніг.
Чомусь так рано,
ще на другу Пречисту* не дзвонили –
а вже землю накрило, ніби від чогось ховаючи.
На світ не благословилось ще
а в серці – солодкий щем непередбаченого горя
й надії – страченої.
Дивний сніг – пір’я з ангельських крил,
сльози неба за людськими душами.
Він – незвичайний, він –
зламаний янгол,
понівечений людьми
і залишений вмирати на землі,
пам’ятаючи про милосердя неба.

Друга Пречиста - народна назва християнського свята Введення в храм Пресвятої Богородиці (4 грудня)


Рецензии