Миле мо пташатко, дальнiх висот не бiйся!

«Миле  моє  пташатко,  дальніх  висот  не  бійся!  –
Вчила  велика  птаха  рідне  своє  дитя,  - 
Ти  подивися  в  небо,  злийся  душею  з  виссю,
Вір,  що  у  цій  блакиті  справжнє  твоє  життя!»

Грілось  мале  на  сонці,  чистило  пір’я  довго,
Мружилося  на  світло…  Що,  коли  не  злетить?
Ну  ж  бо!  По  вітру  дзьобик!
           Крила  розправ!
                В  дорогу!
Знай,  що  давно  чекає  неба  твого  блакить!

Ранок  змінила  нічка.  Зорі  говорять  вголос,
Що  то  між  них  літає?  Привиди  чи  душа?
Ні! У нічному небі, щоб відігнати холод
Вперше розкривши крила, стрімко летить пташа…


Рецензии