Дозата

Съвсем мъничко смях -
колкото просено зрънце,
маса, два стола (в кафене),
чисти погледи,
едно тихо: „Здравей!”
(надвикало шума в залата),
нежно докосване
на пръстите…
Моята доза
от щастие…
бавно изпита
с горещо кафе.


Подстрочник:

ДОЗА

Совсем немного смеха -
как семени проса,
стол, два стула (в кафе)
Чистые взгляды,
самое тихое: "Привет!"
(сильнее шума в зале),
нежное прикосновение
пальцев ...
Моя доза
счастье ...
Медленно выпитая
с горячим кофе.


Рецензии