Зiницi море

Зіниці море. Світу береги.
Коли ясніє – Богу вільно
відспіви бгати за покійних,
лоліт вкладати з краю берегинь

і робу емігранту одягти.
У цій кімнаті ти не перший,
хто голод никотинний з верші
затуплює вином до сліпоти.

До правоти доказуєш, що ти
був господом собі і сином
для матері, для світу – клином.
Те журавлине не візьмуть чорти

і скільки би не начертив – люби
себе, де батьківщина тихо
дається знатися на лиху,
на дзвонах щастя, рівчаках журби.

Її сльозою ти не розгубив.
Позастигала, наче магма,
як гріш, стиснула діафрагму
дала впійматися коли знобить.

А що болить – то янгол встереже.
Прибережи серцеву пристань
на цю розмову якористу,
де на питання "ще?" холодне "вже".

Невже? Авжеж – цей берег полонить.
Невже те "вже" вартує ждати,
не знати як дотліє мати,
терпцем урвати родовиту нить.

Мов крики чайок, виплески тривог.
Коли видніє – божевільно
не відспівати за покійних,
аби нам вибгав трохи серця Бог.

11 Листопада 2009


Рецензии
Складно, Юрасю, але якась дивна музика туги вчувається... Отак ні про що - і про все... Те журавлине таке журне.
Дуже сильно - про кімнату, де ти - не перший...
Це - не про тебе, звісно, але дуже... не знайду слова... ти знаєш, про що пишеш, от!

Леся Романчук   15.11.2009 18:59     Заявить о нарушении
Привіт, Лесю.
Перші самостійні мої кроки на чужині - 1-на прохідна кімнатка, де не було дверей, а всі руммейти - прості заробітчани, котрі щовечора закладали - а там стільки доль перем`ясорублено. Мені тоді було 22, але ніц
яk бачиш. :)

Юрий Лазирко   16.11.2009 16:42   Заявить о нарушении