друге дихання

наче хрест це повітря важке
захлеснутися ним як зомліти
у легені втискатися блінтом
ведучи діафрагму в піке

набрякає у скрипи паркет
наближаючи вікна до тіла
тим легеням так мало хотілось
розчинити в нічному гірке

той уїдливий виливок прі
той зашкалений присудок товчі
ніби нерви вкриваються жовчю
ніби шашіль в тілесній корі

але скільки оману не грій
а вона наче цяця дитині
розкриваю себе по-клітині
по-живому проходиться крій

п`ю життя до самісіньких риз
аж дзвенять в жерлах вух перепони
тіснота крізь артерію сонну
скоро серце натрапить на спис

10 Листопада 2009


Рецензии
Юр, ти це про що???
Ой...
У тебе таке читати страшно. Ти знаєш чому.
"тим легеням так мало хотілось
розчинити в нічному гірке" - дуже гарно.

Леся Романчук   15.11.2009 19:02     Заявить о нарушении
Ле`,
Це про мого сусіда астматика. Якось стояли і про життя балакали - ось мені саме так ця розмова відбилася.

Юрий Лазирко   16.11.2009 16:44   Заявить о нарушении