Лев -Стросс

Леві-Стросс

Поза долинами спокійної ночі
тихенько спочивай Клод Леві-Стросс.
Структуралізму ти був засновник --
один із них; Бразилію ти "розкопав"...

У своїх дослідженнях польових
-- дружина його завжди була з ним,
він "доказав" наявність формальних
структур взаємин між людьми...
На поведінку людини мають вплив
символічні форми,
традиції і ритуали,
особистої й конкретної культури
та мови -- соціюм розвитку
та рівень впливу
взаємовідношення між людьми. 

Первісні суспільства та подуми
-- ідеї, доісторичної людини
дали йому поважність сили
науки. Він антрополог на всі умови!

Поза долинами спокійної ночі --
широка долина Офіру
далекого Марса планети
-- це може лиш бути ідея моя на папіру.
Нічого!..
Бажаю тобі я одне: Спочивай!..
Ти зробив, те що робити прийшов
-- відкрив очі людині сучасній
до того чим були ми в первісному світу.


Рецензии