Споведзь

Як я зайздрошчу вам,
      мудрыя дзіды-званіцы!
Стод маёй веры нязгаснае – звон-уладар.
Вось бы на момант
       дазваньня з ім целамі зьліцца,
Ды дачакацца,
       калі ўрэшце прыйдзе званар.

Песьняй званоў,
         ачышчальным сьвятым хваласпевам,
Нанава вырвуся з тоўшчы металу хутчэй,
Хвалямі гукаў у сэрцах заб’юся збалелых,
Пырскамі нот акраплю і жыццё, і людзей.

Бронзавым гулам магутным
             прайдуся па хмарах
І ўжо з нябёсаў
           звалюся ў людское “маўчы!”,
Каб, растварыўшыся ў душах сутонных
         і марах,
Стаць толькі водгукам,
         сумам і проста нічым.
1989.


Рецензии